Välkommen till SPRÅKCAFÉET

– Den internationella mötesplatsen i Göteborg.

Om oss

 

Språkcafeét är ett nytt slags temacafé där språk och möten mellan människor står i centrum. Vad som en gång bara var en dröm för cafeéts tidigare ägare Tonia Tell-Cerexhe blev en dag verklighet när Språkcafeét slog upp portarna i februari 2004 på Esperantoplatsen i Göteborg.

Tonia var nybliven singel i Chicago och saknade en plats där man kunde träffa människor på ett avslappnat sätt med olikhet i fokus. Hon diskuterade idén med sin väninna och drömmen började ta form. Språk och internationella sammanhang hade alltid engagerat Tonia och själv pratade hon fem språk flytande. Resten är historia.

språkcafeet_skylt_liten

Idag har Språkcafeét nya ägare med samma vision, olika tillvägagångssätt och andra framtidsplaner. På Språkcafeét kan man öva sina språkkunskaper, äta en lättare lunch eller bara njuta av den annorlunda och vackra arkitekturen i cafeét. Kvällarna vigs åt ”drop-in” konversationsträning där man kan ta chansen att ta del av ett nytt språk eller hålla liv i sina gamla språk-kunskaper. Atmosfären påminner om den känsla som bara kan upplevas på ett café utomlands. Den känslan då alla runt bordet är från olika länder och möts i sin kärlek till språken, maten och andra människor.